DC Koningshoeven compleet klimaatneutraal

Somerset, de grootste ontwikkelaar van logistieke centra in ons land, onderscheidt zich door te investeren in innovatie en duurzaamheid. ‘Alles wat we bouwen is gasloos en daardoor nagenoeg helemaal stikstofvrij’, stelt Tom Peters, partner bij Somerset.

Peters: ‘De daken worden voorzien van zonnepanelen waardoor de gebouwen meer energie opwekken dan dat ze gebruiken. We gebruiken niet meer energie dan nodig. Sensoren vertellen wanneer iemand een ruimte verlaat. Dan gaat automatisch het licht uit. Hetzelfde geldt voor airco en verwarming. Alleen aan als het nodig is en niet de hele dag laten draaien. Dat scheelt fors in energieverbruik. Klimaatneutraal bouwen is tegenwoordig de norm voor logistieke ontwikkelingen. Daarom doen gemeenten graag zaken met ons.’

Voor het DC Koningshoeven streeft Somerset naar een BREEAM Outstanding certificaat. Het hoogst haalbare certificaat voor duurzaamheid. Hiermee behoort deze locatie tot de top van Nederland. BREEAM is een onafhankelijke autoriteit die keurmerken uitreikt. BREEAM is onderdeel van SGS, ’s werelds grootste organisatie op het gebied van keurmerken.


 

Deel het artikel