Komst DC Koningshoeven zorgt voor ruim 300 banen

De komst van het distributiecentrum Koningshoeven is goed voor de werkgelegenheid voor Tilburg en de regio. Het DC levert minimaal 300 banen op. Daarnaast profiteert de lokale middenstand van de komst van nieuwe gezinnen.

‘Vooral de jongere arbeidsmarkt profiteert hiervan en onze ervaring leert dat er veel kansen zijn voor ontwikkeling en opleiding. Logistiek is heel belangrijk voor Nederland en vakmensen zijn schaars. Ook studenten vinden er vaak een leuke bijbaan, vertelt Tim Beckmann, partner bij Somerset.

Tilburg als mainport

‘Zeker nu de werkloosheid door de coronacrisis oploopt, is dit een welkome ontwikkeling voor de regio. Tilburg is van oudsher een stad die sterk is in logistiek. Die positie wordt met de komst van distributiecentrum Koningshoeven versterkt. Als gemeenten en provincie zorgen voor goede ontsluiting naar de snelweg, wordt het voor andere bedrijven ook interessant om in Tilburg een distributiecentrum te bouwen. Zo versterkt Tilburg haar positie als belangrijke mainport voor het zuiden van het land.’


 

Deel het artikel